Elegantna kuća od betona i čelika Daniel Marshall

Ova kuća Remuera arhitekta Daniela Marshall-a bila je finalistica nagrada Home of the Year 2011 sa svojim uparenim paletama materijala od unaprijed lijevanih betonskih ploča i čeličnih greda

Dizajnerska bilježnica

Pažljivo uređujući ovaj dom na više razina, dizajn arhitekta Daniela Marshalla ostavlja mnogo prostora za širok, ravan travnjak za igru ​​djece.

Daniel Marshall voli razgovarati o tome da je arhitektura "apstrahirana pejzaž", što u kontekstu ove kuće u Aucklandu znači dizajn koji iskorištava najbolje što nagib mjesto može ponuditi. Jedan od Danielovih ključnih poteza bio je uklanjanje izvornog doma meandrirajućeg prilaznog prostora i uspostavljanje ulaznog suda na razini ulice, oslobađanje mjesta za stvaranje velikog, ravnog travnjaka. Dom je elegantno složen na tri glavne razine. S ulaza se ulazi u obiteljski životni prostor koji se pruža na izdašnu, sunčanu terasu i travnjak.

O arhitektu

Aucklandski arhitekt Daniel Marshall (od Daniel Marshall Architects) imao je dva doma u finalu nagrade „Godina godine 2010“ i slijedio ga s ovom kućom u Aucklandu,
finalista 2011. Dom raspoređuje svoje sobe na tri glavne razine i sadrži paletu materijala u obliku spojenih leđa od gotovih betonskih ploča i čeličnih greda.

Također ima strahovito formalni senzibilitet: javni i privatni dijelovi kuće diskretno su razdvojeni, a dizajn uključuje Danielovo zauzimanje verande na ulazu i ono što bi se moglo opisati kao "prijemnu sobu", zasebnu dnevnu sobu s visokim stropom. na katu, što je idealno za piće poslije večere.

Riječi: Jeremy Hansen Fotografije: Emily Andrews.

1/10

Pogled s prednjeg travnjaka jasno daje elegantnu kompoziciju kuće. Recepcija je prostor s dvostrukom visinom u gornjem lijevom kutu, dok su dječje sobe prošarane između glavne spavaće sobe iznad i dnevnog boravka dolje s desne strane.

2/10

Igrajući se s pojmovima viktorijanskih recepcija, Daniel je stvorio zasebnu dnevnu sobu blizu ulaza s kaminom i crnim ormarićem koji služi kao prostor odraslima u koji se mogu povući nakon večere.

3/10

Obiteljska kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak nalaze se u podzemnim etažama i nalaze se na širokom travnjaku.

4/10

S ulice je ulaz u kuću tajanstven, sa staklenim zidom koji otkriva samo veliku betonsku ploču. Stari je prilaz spuštao mjesto, ali jedan od prvih poteza arhitekta Daniela Marshalla u dizajniranju novog doma bio je stvaranje uličnog suda na razini ulice.

5/10

Gledajući unatrag prema kuhinji iz obiteljskog dnevnog boravka obitelji, prema stubama koje se uzdižu do glavnog ulaza kuće. Vlasnici su se pridržavali kombinirane sheme boja u skladu s Danielovom minimalnom paletom materijala od čelika i gotovih betonskih ploča.

6/10

Pogled iz jedne od dječjih soba prema bazenu.

7/10

Glavna spavaća soba nalazi se na najvišoj razini kuće, s pogledom prema luci.

8/10

Dnevni boravak se otvara na terasu i travnjak. Bijeli salon i otoman su Charles & Ray Eames.

9/10

Dom je elegantno složen na tri glavne razine. S ulaza se ulazi u obiteljski životni prostor koji se pruža na izdašnu, sunčanu terasu i travnjak.

10/10

Dom je elegantno složen na tri glavne razine. S ulaza se ulazi u obiteljski životni prostor koji se pruža na izdašnu, sunčanu terasu i travnjak.

Ostavite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here