Povratak krovova na otoku Waiheke slavi narodni dio Kiwi bacha

Jackie i Tim Feather željeli su izlet s bliskom vezom s prirodom i tradicionalnim osjećajem kivi bacha. Evo kako je arhitekt Vaughn McQuarrie zakucao kratku kratku unatoč strmoj lokaciji koja je okrenuta prema jugu

Povratak krovova na otoku Waiheke slavi narodni dio Kiwi bacha

"Vaughn je rekao da smo mu pružili jedan od najopširnijih poduhvata koje je ikada imao. Nismo znali da je sveobuhvatan. Ovo je prva kuća koju smo izgradili moj suprug Tim i ja - bilo nas ili zajedno. U djetinjstvu su moji roditelji gradili kuće i dosta se kretali, a odrastao sam s časopisom Dom i gradnja, tako da me je oduvijek zanimala arhitektura, a Timov pejzažni arhitekt.

Zajedno nas zanima dizajn i pretpostavljam da smo imali nekoliko ideja koje smo željeli prikazati. Tim, kao krajobrazni arhitekt, zna za kratke izvještaje i da je važno na početku staviti sve svoje ideje. Vaughan je stvarno iznio kratki snimak, on nas je stvarno slušao. Prišli smo mu dok smo voljeli bacha u HOME (prosinac 2011. / siječanj 2012.) koji je dizajnirao u Miro Roadu.

Ovo je utočište, kuća za odmor, kuća na grmlju drveća na neki način. Željeli smo maksimalno iskoristiti prirodno okruženje i da to bude mjesto na kojem obitelj može provoditi vrijeme zajedno. Ideja tradicionalnog kivi bacha definitivno je bila na umu, s referencama poput valovitog željeza.

Posjedovali smo dio već oko 15 godina: zapravo se nalazi na pješačkoj stazi koja se spušta do plaže [u zaljevu Hekerua]. Sjećam se da je moja majka razgovarala o odlasku u zaljev Hekerua; Odveo sam svoju djecu tamo i sada vodimo naše unuke.

Željeli smo da se bach poveže s okolinom. Željeli smo sunce i poglede na grm, ali nismo bili sigurni da bismo mogli dobiti oboje zbog mjesta prema jugu, ali Vaughn je to postigao. S njim smo razgovarali i o čvrstom kampiranju - ideji da dolje pređete palubu do kupaonice iz spavaće sobe. Gore smo htjeli da to bude gotovo kao apartman kao naše neovisno područje. Obitelj bi mogla biti dolje i imati malo neovisnosti.

Vaughn ga je prilično prikovao svojim prvim konceptom. Bilo je to-ing i fro-ing - nekoliko stotina poruka e-pošte između nas - ali voljeli smo cijeli proces dizajniranja.

Apsolutno volimo domaće ptice u dolini, povezanost s prirodom koju pruža kuća i mir u grmu. Paluba dolje se otvara u grm i ti si ravno usred nje. Imamo lijepe vidike i ugodna mjesta za sjedenje, kao što su sjedalo prozora i protok u zatvorenom prostoru. Unutrašnjost šperploče ima vrlo miran osjećaj.

Imamo malo travnjaka s idejom da bismo u budućnosti mogli postaviti šator za unuke kad malo stariji. Ispod kuće imam povrtnjak, a moj muž je napravio mnogo domorodnih sadnji - on je apsolutno strastven u vezi s tim; za njega je to kreativan izraz.

To je lijepa ljetna kuća, a zimi je vrlo ugodno s vrućom kadom i plamenikom na drva - odlazimo za vikend, uguramo se i gledamo seriju na TV-u. Obično dolazimo tamo tri od četiri vikenda i tamo ćemo živjeti preko ljeta i putovati na posao.

Nekoliko mjeseci nakon završetka bacha, naš se stan u gradu prenamijenio, tako da smo odlučili živjeti na Waihekeu i stvarno uživali. Bilo je tako mirno vraćanje kući u naše lijepo dizajnirano mjesto u žbunju. "

Vaughn McQuarrie od Vaughn McQuarrie arhitekata

Recite nam o dizajnu.
Riječ je o trosobnoj baki od 70 kvadrata na dvije razine. Donja razina je neformalnija, pomalo nalik kampu, sa kabinama za spavanje, tušem i prostorom za kuhanje povezanim središnjom palubom. Ova paluba i stubište do gornje razine čine dio staze koja prolazi kroz mjesto. Bach stvara niz intimnih unutarnjih i vanjskih prostora koji zahvaćaju različite dijelove mjesta.

Kako ste se najbolje snašli na raslinju i flori i na krošnjama većih stabala. Snimanjem pogleda i svjetla koje nudi svako područje.

Je li bilo izazova?
Relativno strmo mjesto, grm prema jugu. Bilo je lijepih pogleda na jug, ali morali smo se crtati na suncu sa sjevera, zajedno s prilično složenim poduhvatom koji je diktirao plan. Mjesto ima pristup samo pešice, pa je sve trebalo nositi ručno ili helikopterom - težina materijala i minimiziranje otpada bili su u obzir.

Što vas najviše zadovoljava u projektu?
Do kuće se pristupa pješačkom stazom s ceste iznad nalazišta, a dno mjesta povezuje se s drugom stazom koja vodi do plaže. Povezali smo ove staze tako što smo ga nastavili kroz sredinu kuće, što daje kući lijepu povezanost sa gradilištem. A taj Tim i Jackie vole svog bacha!

Riječi: Jackie Feather. Fotografije: Simon Devitt

Ostavite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here